Värdegrund och värderingar

Visionen och det vi står för

Gemensamt synsätt förenar

Inom Klarahill är vi många kollegor och vi får dagligen möjligheten att hjälpa många människor över hela landet. Att vi pratar samma språk och uppträder på samma sätt skapar en sammanhållning mellan alla oss kollegor, men också en tydlighet mot de människor vi möter.

Våra kontor drivs under lokala varumärken, men förenas i årsringarna. Årsringarna är en gemensam symbol för alla begravningsbyråer som är en del av Klarahill. En slags kvalitetsstämpel som visar vad vi alla står för.

En tydlig vision

Att få ta farväl är viktigt för sorgebearbetningen och till oss är alla välkomna – oavsett trosuppfattning.

Vi vill verka för ett samhälle där ett sista farväl är värdigt och viktigt. Det är vad vi drivs av. Det är vår vision. Det är vad vi går ur sängen på morgonen för att göra. Det är vad alla människor som behöver en begravningsbyrå har rätt till.

En begravning, i sin kärna, är en hyllning till ett liv som nu ska få en värdig avrundning. Vi är noga med detaljerna och upprätthåller bästa möjliga begravningssed. Så att människor känner att de kan lita på oss i alla lägen.

Vårt kundlöfte

Vi värdesätter och vårdar det förtroende vi får och lovar i gengäld en unik tjänst.

Vi ser som vårt uppdrag att med kompetens, erfarenhet och trygghet hjälpa människor i en svår stund och skapa ett värdigt och vackert minne.

”Varje människa är värd en egen rubrik”, har någon sagt, och genom en skräddarsydd begravning berättar vi en unik människas unika historia.

KLARAHILLS VÄRDEORD

Värdeorden speglar vårt sätt att vara

Tillsammans har vi enats om värdeord som är värdefulla både för oss och de människor vi möter.

TRYGGA
Med lugn och kompetens vägleder vi människor innan, under och efter begravningen.

ENGAGERADE
Genom att vara tillgängliga och intressera oss för varje unik människa skapar vi personliga begravningar och fina minnen.

ÖPPNA
Vi är nyfikna och lyhörda. På ett ansvarsfullt och hållbart sätt utvecklar vi framtida lösningar för människors, miljöns och företagets bästa.

En flygande ballong
EN DEL AV LIVET

Att arbeta med begravningar

En del har kanske svårt att förstå hur vi kan välja att arbeta med döden. Kanske för att man inte ser döden som en naturlig del av livet. Vårt yrke är unikt och nedan följer några rader som speglar det fina i vår vardag.

Vem som helst kanske inte kan bli begravningsentreprenör

Man kanske inte måste vara född till det, men det kan hända att man aldrig vill göra något annat igen. För om man har upptäckt att man har vad som krävs för det här yrket, då har man gjort vissa insikter inte bara om sitt arbete utan om livet i stort.

Som att mötet med sorg inte är något sorgligt i sig, utan att det är en förmån att få möjligheten att hjälpa människor genom en svår situation. Att det är ett krävande jobb som tar mycket, men ger mer.

Eller att vad anhöriga verkligen behöver är en mjuk klippa. Någon som visar dem förståelse och omtanke – men som de framför allt känner sig trygga med kan ordna allt det praktiska runt en förlorad mamma, pappa, bror, syster, dotter, son, partner eller nära vän.

Eller att döden är något av det mest meningsfulla man kan arbeta med, för att det är att se livet i vitögat. Och att en begravning, i sin kärna, är en hyllning till ett liv som nu ska få en värdig avrundning. Att det därför inte finns några givna mallar för en begravning annat än att den ska spegla den dödes liv, men även ge ett ljust minne inför framtiden.

Så att vara begravningsentreprenör är inte för alla – även om det finns vissa där ute som kanske tror det. Som tänker ”Hur svårt kan det vara?” och underskattar vad det innebär att utföra ett av de mest mångbottnade yrken som finns.

Men det är för oss. Vi som ser att belöningen för ett väl utfört arbete ligger lika mycket i en nöjd kunds ögon. Vi som med vårt kunnande, personliga engagemang och ett öppet sinne vill skapa begravningar att minnas för lång tid framöver, och att berätta om för andra. 

Vi vill verka för ett samhälle där ett sista farväl är värdigt och viktigt. Det är vad vi drivs av. Det är vår vision. Det är vad vi går ur sängen morgonen för att göra. Det är vad alla människor som behöver en begravningsbyrå har rätt till.

I en svår stund behövs trygghet. Med lugn och kompetens vägleder vi människor innan, under och efter begravningen. Vi är noga med detaljerna och upprätthåller bästa möjliga begravningssed. Så att människor känner att de kan lita på oss i alla lägen.

Vi vet också att det personliga engagemanget gör skillnad. Genom att vara tillgängliga och intressera oss för varje unik människa skapar vi personliga begravningar och fina minnen.. ”Varje människa är värd en egen rubrik”, har någon sagt, och genom en skräddarsydd begravning berättar vi en unik människas unika historia. Som den gången när vi tog in den avlidnes motorcykel i kyrkan eftersom det var hans stora passion. Eller då vi tapetserade insidan av kistan med den bortgångna mammans älsklingstapet. Eller när vi i ett sorgehus med små resurser genomförde ceremonin ute på stugverandan där den äldre mannen hade upplevt så många härliga sommardagar, och just tack vare enkelheten i det hela skapade ett minne för livet tillsammans med alla de närvarande.

Vi vet också hur avgörande det personliga mötet med de anhöriga är. Att vi är inlyssnande, hjälpsamma och smidiga för att alla ska känna sig trygga. Vi har ett öppet sinne och är lyhörda för det som passar i varje situation. 

Vi är också nyfikna på morgondagens möjligheter. På ett ansvarsfullt och hållbart sätt utvecklar vi framtida lösningar för människors, miljöns och företagets bästa.

Kontakta oss

This field is for validation purposes and should be left unchanged.