Tillbaka

Hanséns & Lindhs Begravningsbyrå blir en del av Klarahill Begravning och Verahill Familjejuridik

8 sep Pressmeddelande

Hanséns & Lindhs har bedrivit begravningsverksamhet i närmare hundra år. Idag finns 4 kontor i södra Sverige – Hanséns & Lindhs i Kristianstad, Åhus Begravningsbyrå, Tollarp Begravningsbyrå samt Tornbo begravningsbyrå i Hörby. Nu blir man en del av Klarahill och Verahill.

Att bli en del av ett större sammanhang ger rätt förutsättningar att utveckla den kompetens som man är stolt över. Hos Klarahill och Verahill tas kunskapen tillvara och kan anpassas efter kundernas framtida önskemål och behov.

– Beslutet att sälja verksamheten har vuxit fram, säger Stefan Zentio, som tillsammans med kollegan Thony Lindh drivit byråerna i många år. Nu känns läget rätt och jag ser fram emot att fortsätta som rådgivare med två starka organisationer vid rodret. Vi kommer att få många nya kollegor inom både begravning och juridik och kan hjälpa kunder över hela landet.

Klarahills VD Sven Ackell är nöjd med överenskommelsen och glad över den kunskap som de nya kontoren bidrar med.

– Vi har stort förtroende för våra nya kollegor. Med många år i branschen följer en unik kunskap vilket är en trygghet för våra kunder, säger Sven Ackell.

Även Klarahills Regionchef i Skåne, Fredrik Larsson, är mycket nöjd. Förvärvet stärker positionen i södra Sverige och han ser en tydlig potential i de lokala begravningsbyråerna.

Verahills VD Petra Segerdahl vill betona att förvärvet också innebär en ny bredd i det juridiska erbjudandet.

– Som ett komplement till den gedigna kompetens som redan finns inom dödsfallsjuridik och förebyggande juridik tillför Verahill även stöttning vid tvister inom framförallt arv, bodelning och vårdnad. För kunden är det nu enkelt att komma i kontakt med rätt jurist genom hela livet, säger Petra Segerdahl.

För ytterligare information:
Sven Ackell, VD Klarahill, 070-582 90 29, sven.ackell@klarahill.se
Petra Segerdahl, VD Verahill Familjejuridik, 010-174 10 40. petra.segerdahl@verahill.se

Klarahill startade 2014 och driver drygt 50 begravningsbyråkontor i Sverige. Begravningsbyråerna är auktoriserade av Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF). Det personliga är centralt, både när det gäller bemötande och skräddarsydda begravningar. Juridiken erbjuder man via Verahill Familjejuridik. Familjen Andersson, genom Mellby Gård, är med som långsiktig partner och delägare i Klarahill.

Läs mer på www.klarahill.se och www.verahill.se