Familjejuridik

Vi har lång erfarenhet och kunskap när det gäller familjerätt. Både när det kommer till dina egna förberedelser innan bortgång samt när någon i din närhet lämnar.  

Vi hjälper bland annat till med upprättande av testamente, gåvobrev, äktenskapsförord, samboavtal och bodelning vid äktenskapsskillnad eller när ett samboförhållande tar slut. 
Liksom med bouppteckning, boutredning, dödsboförvaltning, arvskifte, inbördes auktion, avyttring av fastighet eller bostadsrättslägenhet, lagfartsansökan och allt annat kring avveckling av dödsbon. 

Sedan 2016 sköter vår partner Verahill Familjejuridik all vår familjejuridik. Vi har ett nära samarbete och erbjuder bland annat:   

Gåvobrev  

Rent juridiskt kan det vara krångligare än man tror att ge bort saker. Därför är det bra att skriva ett gåvobrev när du ger bort eller får något av större värde. I vissa fall är gåvobrev dessutom ett krav.  

Läs mer om gåvobrev

Framtidsfullmakt 

Med en framtidsfullmakt kan du välja vem som ska ta besluten för dig den dagen du inte längre klarar det själv. Fullmakten framställs för framtida behov och är ett alternativ till god man och förvaltare.

Läs mer om framtidsfullmakt

Äktenskapsförord 

Med ett äktenskapsförord kan du och din partner koncentrera er på det viktigaste: äktenskapet och förhållandet. När ni vet vad som gäller vid en eventu­ell skilsmässa undviker ni onödigt bråk och ökar chansen att förbli vänner.

Läs mer om äktenskapsförord

Bodelning  

Bodelning är ett avtal mellan dig och din partner som utgår från vad ni äger och vilka skulder ni har. I avtalet delar ni upp egendomen mellan er och båda ska underteckna avtalet. Om någon ska köpa ut den andre ur till exempel ett hus, reglerar ni i avtalet hur mycket som ska betalas för detta.

Läs mer om bodelning

Samboavtal  

Många tror att sambor har samma rättsliga skydd som gifta par, men så är det inte. Som sambor ärver ni inte varandra om den ena går bort, och i sambola­gen finns regler som styr hur vissa saker ska delas vid en separation. För att skydda varandra och minska risken för problem är det därför bra att skriva ett samboavtal och ett testamente.

Läs mer om samboavtal

Medlåntagaravtal 

När ditt barn ska köpa sin första bostad är det inte ovanligt att en eller båda föräldrarna går in som medlåntagare till banklånen. Men vad händer om föräldern blir tvung­en att betala till banken eller går bort? För att alla inblandade ska ha koll på vad som gäller är det bra att skriva ett medlåntagaravtal.

Läs mer om medlåntagaravtal

Koll på livet  

Är du osäker på vad du behöver för att trygga framtiden passar vår tjänst Koll på livet. Genom att svara på några enkla frågor hjälper vi dig att identifiera just dina behov.

Läs mer om Koll på livet