Klarahill Josefssons Begravningsbyrå

Den moderna historien om begravningsbyrån börjar 1990, då Fredrik Josefsson vid endast 23 års ålder övertar begravningsentreprenören Haine Gunnarssons mångåriga verksamhet.

Starten för Josefssons Begravningsbyrå skedde i liten skala i en mindre lokal vid Lundbergsplan i Sävsjö. Verksamheten växte och flyttade efter tre år till en större lokal i samma hus. Begravningsbyrån har sedan starten vuxit med flera medarbetare och fler uppdrag.

År 2005 flyttade verksamheten utanför kommungränsen när en mindre byrå i Bodafors, som drevs av framlidne begravningsentreprenören Sigge Davidsson, övertogs. Han hade aldrig haft någon byrå med kontor utan åkt runt i hemmen och gjort upp begravningar alternativt bjudit in anhöriga till familjens hem. Filialen i Bodafors är idag öppen en eftermiddag i veckan, vilket uppskattas mycket av Bodaforsborna. Särskilt äldre värdesätter möjligheten att komma till byrån för att exempelvis lämna minnesgåvor eller köpa gravljus.

Samma år förvärvades även en villa på Sandsjövägen 3 i centrala Sävsjö, som renoverades och anpassades för begravningsverksamheten. Inflyttning skedde hösten 2006. Nedervåningen med reception, besöksrum och toalett gjordes handikappvänlig, på övervåningen blev det besöksrum, kontor och kistutställning. Dessutom byggdes en egen tvätthall så att begravningsbilen kan tvättas efter varje gång den varit i bruk.

2009 öppnade Josefssons Begravningsbyrå ännu en filial, denna gång i Landsbro i Swedbanks före detta lokaler. Filialen i Landsbro är idag öppen en eftermiddag i veckan. Därutöver är det ofta besök andra tider med de som ringt och bokat tid.

Vi tror att vår positiva utveckling med fler och fler uppdrag ligger i att lyssna på anhöriga och försöka att göra allt så personligt och minnesrikt som möjligt. Vi försöker göra vårt bästa och är tacksamma för förtroendet som visats.

Vi arbetar för att förverkliga de önskemål som finns i samband med anordnandet av en begravning. Vi är måna om att ge vårt engagemang oavsett om det är en enkel eller mer omfattande begravning.

Vi är angelägna om att lyssna in de anhörigas önskemål och tillsammans utforma avskedstagande och ceremonier så individuellt som det är möjligt. Vi erbjuder Er hjälp med allt från omhändertagandet av den avlidne, planering och genomförande av begravning samt efterföljande boutredning.

Vi uppfyller de högt ställda krav som Sveriges Begravningsbyråers Förbund ställer på en auktoriserad begravningsbyrå.

Sedan en tid tillbaka är vi en del av Klarahill, ett nätverk av lokala begravningsbyråer. Du kommer självklart att mötas av samma byrå, människor och engagemang som tidigare – men i lite ny form. Varmt välkommen!

Här kan du läsa mer om oss

Till byråsida
Telefon
Journummer
Adress
Josefssons Begravningsbyrå Landsbro Sävsjövägen 3 570 12 Landsbro
Till byråsida
Telefon
Journummer
Adress
Josefssons Begravningsbyrå Sävsjö Sandsjövägen 3 576 36 Sävsjö