1. Miljöfokus

Miljöfokus

En miljövänligare begravning som tema ligger i tiden. Den kan äga rum i en kyrka, ett kapell eller annan ceremonilokal. Den kan vara klassisk med högtidlig ceremoni eller borgerlig. Du väljer det du tycker passar bäst för den avlidne och begravningsgästerna. Det viktiga är att alla deltagarna på begravningen ska känna att de får ta ett personligt avsked på ett fint och passande sätt.

Själva ceremonin är alltid en hyllning till avlidne och kan utformas personligt med tanke på vad den avlidne hade för intressen. Ceremonilokalen kan utsmyckas med vackra naturföremål och deltagarna kan ha förslagsvis ha en kvist, ett blad eller en sten att lägga på kistan när det tar avsked istället för blommor.

Vill du ytterligare förstärka det miljövänliga kan du kanske be de som ska komma på begravningen att skänka en slant till en miljöorganisation och välja det mest miljövänliga färdsättet till begravningen.

I det här mer miljövänliga förslaget har vi lyft fram bland annat kistor, urnor och dekorationer som är gjorda i nedbrytningsbara material och återgår till naturen.

Du kan välja förslaget i sin helhet eller se det som en grund. Något att utgå ifrån om du vill lyfta fram den avlidne på ett mer personligt sätt. Möjligheterna är många och våra begravningsrådgivare har lång erfarenhet av begravningar som är personligt utformade. De hjälper dig gärna att skapa en miljövänligare begravning.

Hittar du inte det du söker?

Ring oss så hjälper vi dig

020-99 99 00

 

Vill du bli kontaktad av oss