1. Havstema

Havstema

Om den avlidne tillbringade en stor del av sin tid vid havet, seglade, fiskade och var mycket till sjöss är det ett fint och personligt sätt att hedra minnet med en begravning med det marina som tema.

Ceremonilokalen kan med fördel utsmyckas med till exempel segel, fiskenät, snäckor, strandnära växter som för tankarna till havet. Färger som blått, vitt och sandbeige förknippas med det marina och ger en vacker och ljus atmosfär. Kistan är vackert azurblå och med vita dekorationer i form av vågor. Musikvalet kan också förstärka det marina genom till exempel visor av Evert Taube och andra tonsättare som skrivit om havet. Gästerna har, istället för en handbukett, en fin snäcka eller en slät sten att lägga på kistan när de tar sitt personliga avsked.

Önskar du hålla ceremonin utomhus nära havet och/eller sprida askan i havet så pratar du med våra begravningsrådgivare så får du veta hur det går till.

I det här förslaget har vi bland annat lyft fram en kista i azurblått, urnor gjorda av sand, musik, blommor och växter som passar bra vid en begravning med havet som tema.

Du kan välja förslaget i sin helhet eller ha det som grund. Något att utgå ifrån om du vill lyfta fram den avlidne på ett mer personligt sätt. Möjligheterna är många och våra begravningsrådgivare har lång erfarenhet av begravningar som är personligt utformade. De hjälper dig gärna att skapa en begravning med havet som tema.

Hittar du inte det du söker?

Ring oss så hjälper vi dig

020-99 99 00

 

Vill du bli kontaktad av oss