1. Årstiden

Vinter

Om du låter vintern vara temat på begravningen du ska planera så blir det en fin inramning för släktingar, vänner och kollegor att ta ett personligt avsked av den avlidne.

Själva ceremoniordningen kan vara högtidlig som vid kyrklig klassisk begravning eller mer informell som vid en borgerlig begravning. Huvudsaken är att begravningsgästerna får ta ett värdigt avsked och ceremonin hyllar den avlidne.

När vintern står som tema kan kyrkan, kapellet eller ceremonilokalen smyckas med till exempel små granar. Den antikgrå kistan dekoreras med ett vacker vitt blomsterarrangemang och musiken väljs efter årstiden. Prästen eller officianten tar kanske utgångspunkt i vintern i sitt tröstande men ändå hoppfulla tal över den avlidne. Begravningsgästerna lägger en grankvist eller en vit handbukett på kistan när de tar sitt avsked.

I det här förslaget har vi bland annat lyft fram en kista i antikgrått, urnor vinterfärger, musik, blommor och växter som passar bra vid en begravning med vintern som tema.

Du kan välja förslaget i sin helhet eller se det som en grund. Något att utgå ifrån om du vill lyfta fram den avlidne på ett mer personligt sätt. Möjligheterna är många och våra begravningsrådgivare har lång erfarenhet av begravningar som är personligt utformade. De hjälper dig gärna att skapa en minnesvärd sommarbegravning. 

Hittar du inte det du söker?

Ring oss så hjälper vi dig

020-99 99 00

 

Vill du bli kontaktad av oss