Välj byrå 020-99 99 00

Vem som helst kan inte bli begravningsentreprenör

Man kanske inte måste vara född till det, men det kan hända att man aldrig vill göra något annat igen. För om man har upptäckt att man har vad som krävs för det här yrket, då har man gjort vissa insikter inte bara om sitt arbete utan om livet i stort.

Som att mötet med sorg inte är något sorgligt i sig, utan att det är en förmån att få möjligheten att hjälpa människor genom en svår situation. Att det är ett krävande jobb som tar mycket men ger mer.

Eller att vad anhöriga verkligen behöver är en mjuk klippa. Någon som visar dem förståelse och omtanke – men som de framför allt känner sig trygga med kan ordna allt det praktiska runt en förlorad mamma, pappa, bror, syster, dotter, son, partner eller nära vän.

Eller att döden är något av det mest meningsfulla man kan arbeta med, för att det är att se livet i vitögat. Och att en begravning, i sin kärna, är en hyllning till ett liv som nu ska få en värdig avrundning. Att det därför inte finns några givna mallar för en begravning annat än att den ska spegla den dödes liv, men även ge ett ljust minne inför framtiden.

Så att vara begravningsentreprenör är inte för alla – även om det finns vissa där ute som kanske tror det. Som tänker ”Hur svårt kan det vara?” och underskattar vad det innebär att utföra ett av de mest mångbottnade yrken som finns.

Men det är för oss

Vi som ser att belöningen för ett väl utfört arbete ligger lika mycket i en nöjd kunds ögon. Vi som med vårt kunnande, personliga engagemang och ett fokus på hållbarhet vill skapa begravningar att minnas för lång tid framöver, och att berätta om för andra. Det är vad vi drivs av. Det är vår mission. Det är vad vi går ur sängen morgonen för att göra. Det är vad alla människor som behöver en begravningsbyrå har rätt till, oavsett om vi möter dem på våra kontor eller i en framväxande digital värld.

För att lyckas med det vet vi vad som är viktigt. Vi är klara över våra värderingar

Vi vet till exempel att det personliga är allt. ”Varje människa är värd en egen rubrik”, har någon sagt, och genom en skräddarsydd begravning berättar vi en unik människas unika historia. Som den gången när vi tog in den avlidnes motorcykel i kyrkan eftersom det var hans stora passion. Eller då vi tapetserade insidan av kistan med den bortgångna mammans älsklingstapet. Eller när vi i ett sorgehus med små resurser genomförde ceremonin ute på stugverandan där den äldre mannen hade upplevt så många härliga sommardagar, och just tack vare enkelheten i det hela skapade ett minne för livet tillsammans med alla de närvarande.

Vi vet också hur avgörande det personliga mötet med de anhöriga är

Att vi är inlyssnande, hjälpsamma och smidiga för att de ska känna sig trygga.

Just tryggheten är en annan hörnsten i det vi gör. En trygghet som bygger på att vi, förutom att vara rakryggade och ärliga personer, ordnar allt runt begravningen, är noga med detaljerna och upprätthåller bästa möjliga begravningssed. Så att människor känner att de kan lita på oss i alla lägen.

Som entreprenörer förstår vi också värdet av nyfikenhet

Inför avlidna och anhöriga, för att vi ska lyckas skapa de personliga begravningar kunderna vill ha. Men också nyfikenhet på nya möjligheter att utveckla vår verksamhet och bransch. Att bli ännu bättre. 

Och som individer genomsyras vi av det entreprenöriella

Vi tar eget ansvar, löser uppgiften, ger alltid det lilla extra och inspirerar varandra. Att "våga vilja mer" är vår vision. Att inte bara klara kraven för att vara en auktoriserad begravningsbyrå – utan att sätta standarden på marknaden för vad den bästa begravningsbyrån ska vara.

Idag. Imorgon. Alltid.