1. Musik till begravningar

Musik till begravningar

Musik är viktigt. Varje människa har ett eget unikt ”soundtrack” med olika musikstycken som har haft stor betydelse genom livets olika skeenden. Så när du ska planera en personlig begravning, var just personlig när du väljer begravningsmusik.

Vilken musiksmak hade den avlidne? Vilket var favoritbandet? Vilka låtar och musikstycken lyssnade den avlidne mest på? Vilken musik tänker du själv på när du minns den avlidne? Om du ger valet av begravningsmusiken lite extra omtanke så ger det en mycket fin inramning till ceremonin.

Musik till kyrklig begravning

Sker begravningen i kyrkan finns det en viss ordning man ska följa. Ceremonin ska inledas och avslutas med orgelmusik eller psalmer. Däremellan är valet fritt. Psalmerna bestämmer du tillsammans med prästen. Behöver du förslag på levande musik och sång får du god hjälp av din begravningsbyrå. De kan även ordna med skickliga solister om du vill.

Populära psalmer och orgelmusik vid begravning

Några av de mest omtyckta begravningspsalmerna är ”Härlig är jorden”, Guds kärlek är”, ”Blott en dag ett ögonblick i sänder”, ”Tryggare kan ingen vara” och ”Bred dina vida vingar”.

Orgelmusik är en stämningsfull början och ett vackert slut på en begravning. Det finns givetvis mycket att välja på, men här är förslag på några fina stycken: ”Air” av J S Bach, ”Adagio” av Albinoni, ”Lacrymosa” ur Mozarts Requiem, ”Ave Maria” av Schubert.

Listan på både psalmer och orgelmusik kan göras lång. Fler förslag hittar du på länkarna nedan.

Läs mer om att ordna musik på begravningar

Musik till borgerlig begravning

Ska du välja musik till en borgerlig begravning är valet helt fritt. Du behöver inte följa en viss ordning, men det går utmärkt att även välja några psalmer om du vill. Behöver du hjälp och råd så frågar du bara din begravningsbyrå. De hjälper dig också att boka solister och musiker om du vill.


Gå in på Spotify och sök på ”begravningsmusik” så får du många bra tips.

Hittar du inte det du söker?

Ring oss så hjälper vi dig

020-99 99 00

 

Vill du bli kontaktad av oss