1. Minnesgåva och kondoleans

Minnesgåva och kondoleans

När någon dör i ens närhet vill man gärna hedra den döde och uttrycka sitt deltagande till de anhöriga. Minnesgåva ger du för att hedra den avlidne och kondoleanser uttrycker ditt deltagande till de anhöriga.

Minnesgåvor och fonder

I dödsannonser brukar de anhöriga ibland hänvisa till välgörande ändamål som någon fond eller en förening som låg den avlidne varmt om hjärtat. Då kan du hedra den avlidne genom att skicka pengar till ändamålet. Som bevis på att du gett en gåva, sänder fonden en minnesadress till de anhöriga, där det står vem eller vilka som har skänkt pengar. Du kan även gå in på begravningsbyrås hemsida och under minnessidorna skicka din minnesgåva. Där kan du också skriva några minnesord eller tända ett ljus.

Kondoleans

Att kondolera innebär att du uttrycker ditt deltagande till de anhöriga till någon som har gått bort. Du kan framföra det personligen, med ett kort eller blommor som du skickar hem till de anhöriga före begravningen. Ett annat sätt är att gå in begravningsbyråns hemsida och skriva några personliga ord till de anhöriga på den avlidnes minnessida.

Har du frågor om minnesgåvor och kondoleanser är du alltid välkommen att kontakta din begravningsbyrå.

 

 

Hittar du inte det du söker?

Ring oss så hjälper vi dig

020-99 99 00

 

Vill du bli kontaktad av oss