Vi hjälper dig med begravningar i Göteborg, Kortedala, Mölndal, Guldheden och Hovås.

Att mista en närstående är omtumlande och det kan kännas tryggt att ta hjälp av någon som på ett lugnt sätt kan förklara hur allt går till. På våra begravningskontor här i Göteborg har vi hjälpt människor med begravningar och unika avsked i flera generationer. Ett inledande samtal med våra begravningsrådgivare är kostnadsfritt och där kommer vi tillsammans farm till vilken hjälp som passar i just din situation. Att slå oss en signal är en bra början. Varmt välkommen till våra begravningsbyråer i Göteborg.

Första begravningsbyrån vi öppnade i Göteborg var Lundblads Begravningsbyrå. Det är en av Göteborgs äldsta byråer och startades redan 1858.1924 togs begravningsbyrån över av oss i familjen Ekenved. Gammelfarfar var snickare och tillverkade kistor innan han tog över byrån, som med tiden fick sällskap av begravningskontor på flera ställen i Göteborg med omnejd - Guldhedens Begravningsbyrå, Kortedala Begravningsbyrå, Hovås Begravningsbyrå och Mölndals Begravningsbyrå. I närmare 100 år har vi i familjen mött människor i sorg - och idag är vi den fjärde generationen som jobbar med begravningar

Begravningsbyråer med kunskap och erfarenhet 

Självklart har vi haft hjälp från människor utanför familjen. Gillis Edman är t ex en av dem som jobbade hos oss innan han startade egen begravningsbyrå. Att få lätta bördan och skapa personliga avsked är något vi tycker väldigt mycket om.

Med vår långa branscherfarenhet och geografiska bredd har vi ett gott rykte i Göteborg och Västra Sverige. Vår kunskap gör att vi kan vägleda dig genom alla delar före, under och efter begravningen oavsett var i Göteborg begravningen ska ske.

Minnesvärda begravningar

Det finns idag en önskan om mer personliga begravningar som speglar den avlidnes liv och personlighet. Man vill dekorera med saker som påminner om den avlidne eller ha begravningen på en plats som den avlidne höll extra kär. Vid kistläggningen vill många också välja personliga kläder istället för den traditionella svepdräkten.

Eftersom just kistan och/eller urnan, blommorna och musiken är så centrala delar av en begravning finns ofta många frågor funderingar kring detta. Här kan vi hjälpa dig till beslut som känns rätt i just din situation.Vi samarbetar ofta med Ljunghs blommor i Göteborg och Blomstermakarna i Mölndal. 

Under åren har det blivit allt vanligare med kremation men oavsett om man planerar en kremation eller kistbegravning behövs en kista. Detta med respekt för både den avlidne och de som ska hantera den döde. Vid kremation finns också en teknisk aspekt. .

Vi känner till de unika platserna i Göteborg

Vi har också stor kunskap när det gäller kyrkor och kapell, och vet vilka som lämpar sig bra om man t ex vill streama eller filma begravningen. Lundblads, som hanterar många begravningar i centrala Göteborg, är ofta i Hagakyrkan, Vasakyrkan, Örgryte Gamla och Nya kyrka, Askims kyrka, Älvsborgs kyrka, Johannebergskyrkan, Guldhedskyrkan, S:t Birgittas kapell, Lundby Gamla och Nya kyrka. Ett kapell är ett alternativ - även vid en borgerlig begravning. På Östra kyrkogården finns Östrakapellet, på Västra kyrkogården S:t Markus och S:t Lukas kapell och på Hisingen ligger Fridhems kyrkogård med Fridhems kapell.

Vill du ha en borgerlig begravning på annan plats än i ett kapell finns flera andra vackra platser för ceremonin. Samma sak gäller även för minnesstunden där vi ofta samarbetar med Ordenshusen http://www.ordenshusen.se för det man vill bjuda på.

Digitala lösningar har blivit ett naturligt komplement

Under pandemin har många uppskattat att kunna ta möten med våra begravningsrådgivare digitalt som ett alternativ till att träffas fysiskt på begravningsbyrån. Även begravningar har kunnat hållas digitalt. Gäster som inte kunnat vara på plats har ändå kunnat delta på begravningen via en länk. Trots att man befinner sig på olika platser finns en varm gemenskap när man ser att många andra deltar på samma sätt. Även efter pandemin kan det vara en fin lösning för den som inte kan delta fysiskt. Olika kyrkor, kapell och lokaler har olika förutsättningar så fråga din begravningsrådgivaren vilka som lämpar sig bäst vid de olika alternativen här i Göteborg.

Gravsten, askgravlund, minneslund eller sprida askan?

För den som önskar en gravsten finns idag många alternativ. Vill man spridas i en minneslund eller askgravslund eller på annan plats kan vi berätta hur det går till och vad som är viktigt att tänka på. Vill man sprida askan över vatten krävs ofta ett tillstånd. Vår långa erfarenhet i Göteborg gör att vi känner till det mesta om varje möjlig gravplats.

Att få ta avsked är viktigt för att kunna gå vidare

Begravningen och minnesstunden är viktig. Här delas fina minnen av den avlidne och andras historier kompletterar de egna erfarenheterna. Det skapar nya minnen att glädjas över när man tänker tillbaka på den avlidne och begravningen.

En personlig begravning behöver varken vara dyr eller krånglig

Hos oss kan du få hjälp med så mycket eller så lite kring begravningen som du själv önskar. Vi utformar begravningen efter både anhörigas och den avlidnes önskemål och hjälper er att skapa ett personligt och värdigt avsked - oavsett hur litet eller stort du tänker dig att avskedet ska vara. 

Varmt välkommen till våra begravningsbyråer i Göteborg med omnejd. 

Här kan du läsa mer om oss

Till byråsida
Telefon
Journummer
Adress
Lundblads Begravningsbyrå Viktoriagatan 24 411 25 Göteborg
Till byråsida
Telefon
Journummer
Adress
Kortedala Begravningsbyrå Kalendervägen 2 415 34 Göteborg
Till byråsida
Telefon
Journummer
Adress
Guldhedens Begravningsbyrå Syster Ainas gata 5 413 23 Göteborg
Till byråsida
Telefon
Journummer
Adress
Hovås Begravningsbyrå Hedtångsvägen 14 436 55 Hovås
Till byråsida
Telefon
Journummer
Adress
Mölndals Begravningsbyrå Tempelgatan 1 431 30 Mölndal