Välj byrå 020-99 99 00

Skicka kondoleans och kondoleansblommor vid dödsfall och begravningar

Att visa sitt deltagande är mycket värt för de anhöriga till någon som har gått bort. Det kan du göra genom att skicka kondoleans och kondoleansblommor vid dödsfall och begravningar. 

Att skicka kondoleans

Att kondolera innebär att du uttrycker ditt deltagande till de anhöriga till någon som har gått bort. Det kan du göra personligen genom att ringa eller besöka de anhöriga, genom att skicka ett kort med kondoleanstext eller genom att skicka kondoleansblommor hem till de anhöriga före begravningen. 

Ett annat alternativ är att gå in på begravningsbyråns hemsida och skriva några personliga ord till de anhöriga på den avlidnes minnessida. 

Att skicka kondoleansblommor 

Att skicka en kondoleansblomma är en fin gest. Här har du möjlighet att med en kondoleansbukett med text uttrycka din medkänsla. Vilken typ av blomma du ska välja kan du få tips och råd om här (länka till sidan att skicka blommor). 

Kondoleanstexter 

Att komma på en text till kondoleans vid dödsfall och begravning kan ibland upplevas som svårt. En del föredrar formella kondoleanser medan andra gärna skriver mer personliga kondoleanser som lyfter fram relationen med den som gått bort. Ibland räcker också några enkla ord.

Förslag till enklare kondoleanstexter kan vara: 

  • Vi tänker på er. Kramar.
  • Varma tankar till er.
  • Jag blev så ledsen när jag fick höra vad som hänt.
  • Vi tänker på er i denna svåra stund.
  • Jag vill att du ska veta att jag tänker på dig och din familj.
  • Med varmt/djupt deltagande i er stora sorg.