Hitta hit
  1. Blommor och arrangemang runt kistan

Blommor och arrangemang runt kistan

Blommor är en viktig del i arrangemanget kring en begravning. De utgör ett stort blickfång och skapar ett vackert intryck av hela ceremonin. Målet är att ceremonin ska bevaras som ett ljust minne hos de anhöriga.

Även om det finns många traditioner kring kistdekorationerna så har de numera utvecklats på samma sätt som tidningarnas dödsannonser och blivit mycket mer personliga och fria. Kontakta oss så hjälper vi dig med kistdekorationer och sorgarrangemang.

Kistdekorationer

Kistdekorationer är de blommor som man väljer att dekorera kistan med. Blommorna skapar ett personligt intryck. Vi hjälper dig att ta fram en vacker kistdekoration som passar både kistan och avspeglar den avlidnes minne enligt era tankar och önskemål. 

Kransar och dekorationer

Runt kistan är det vanligt att man dekorerar med vackra blomsterkransar och personliga dekorationer. Blomsterkransarna dekoreras med band i valfri färg med personliga hälsningar från den avlidnes släktingar och vänner. Vi hjälper dig att beställa kransar. 

Kondoleansblommor

Kondoleansblommor skickas oftast före begravningen hem till anhöriga och familj som förlorat en nära eller kär. Det vanligaste är att kondoleansblommor går i ljusa svaga färger.En liten handbukett som läggs vid kistan eller i graven är brukligt att ta med sig och det är idag lika vanligt att män som kvinnor använder det som en hälsning.

Hittar du inte det du söker?

Ring oss så hjälper vi dig

020-99 99 00

 

Vill du bli kontaktad av oss