Hitta hit
  1. Vid dödsfall

Hur gör jag nu?

Har man just förlorat en nära vän eller anhörig behöver man allt tänkbart stöd från sin omgivning. Vi vet, för det är en del av vårt arbete. Vi finns där när du behöver hjälp med allt som måste ordnas. Tveka inte att kontakta oss på Mörbylånga Begravningsbyrå vad du än vill ha hjälp med och vilka frågor du än har.

Du behöver inte ha bråttom

Att ordna allt inför en begravning är inget man klarar av på samma sätt som vardagliga saker. Det finns heller ingen anledning att begära det av sig själv. Inte heller finns det någon anledning att ha bråttom – ta en sak i taget. Mycket av det som ska ordnas kan ofta vänta ett litet tag.

Ta kontakt med anhöriga och vänner

Vi rekommenderar också att man så snart man orkar tar kontakt med anhöriga och vänner och meddelar vad som har hänt. Tveka inte att be om hjälp och stöd från någon som du kan prata med och dela sorgen med. De flesta brukar också bli tacksamma om de kan bidra på något sätt, till exempel med så vardagliga saker som att handla och laga mat.

Många av frågorna får du svar på här

För dig som vill sätta dig in i de praktiska frågorna inför en begravning finns skriften ”Hur gör jag nu?”. Här finns svaren på många av de frågor som uppstår vid ett dödsfall. Om du inte vill ladda ner den som pdf är du välkommen in och hämta den hos oss på Mörbylånga Begravningsbyrå.

Hittar du inte det du söker?

Ring oss så hjälper vi dig

020-99 99 00

 

Vill du bli kontaktad av oss