Hitta hit
  1. Ett juridiskt korrekt testamente

Ett juridiskt korrekt testamente

Det finns många skäl till varför man skall upprätta ett testamente, beroende bland annat på vilken familjesituation man har. Till exempel kan man testamentera till sin sambo, till någon fond om man inte har arvingar eller göra de gemensamma barnens arv till enskild egendom i äktenskap.

Oavsett vilket eller vilka skäl man har för att skriva testamentet bör man ha professionell hjälp. Alldeles för ofta ser vi exempel på där felaktigt skrivna testamenten inte får avsett utfall på grund av att man inte känt till de lagregler som påverkar arvet. Testamentet bör vara utformat så att tolkningsproblem aldrig uppstår.

På Mörbylånga Begravningsbyrå har vi den kunskap som krävs för att upprätta ett juridiskt korrekt testamente.

Förvaring av testamentet

Originaltestamenten finns inte längre registrerade vid någon myndighet. Det innebär att det är viktigt hur testamentet förvaras så att originalet kommer fram vid ett dödsfall. En kopia räcker som regel inte.

Som auktoriserad begravningsbyrå kan vi på Mörbylånga Begravningsbyrå erbjuda trygg förvaring och bevakning av testamentet i Livsarkivet. Du kan då vara trygg i att dina anhöriga meddelas om testamentets existens vid dödsfall.

Hittar du inte det du söker?

Ring oss så hjälper vi dig

020-99 99 00

 

Vill du bli kontaktad av oss