Hitta hit
  1. Gör begravningen personlig

Gör begravningen personlig

Vi är positiva till att anhöriga kommer med egna initiativ och vi hjälper Er med personliga önskemål.

Är du nära anhörig som, mitt i ett känslomässigt kaos, ska ta hand om begravning och andra praktiska frågor behöver du hjälp och stöd. Vi på Josefssons Begravningsbyrå har stor vana vid att ta hand om allt det svåra och allt det tunga före, under och efter begravningen - oavsett vilka önskemål du har och vilken prisnivå du har tänkt dig.  

En minnesvärd stund

Vi strävar efter att den begravning du arrangerar blir så bra och personlig som möjlig och att alla detaljer förbereds på rätt sätt. Begravningen ska vara en upplevelse att minnas.

Vi kan ordna tryckta program till alla så att var och en ska kunna följa ceremonin. Programmet blir dessutom ett värdefullt minne efteråt, även för de som inte hade tillfälle att komma på begravningen. Vi har många förslag på utseenden och ofta har vi med foton eller personliga teckningar.

Du får ett minnesalbum där hela begravningen med ceremoniprogram och namn på medverkande finns med. Liksom en förteckning över dem som har hedrat den döde med blommor eller minnesgåvor, gäster vid minnesstunden samt tidningsannonser. Vi fotograferar kista och blommor med mera. Ni får en dvd-skiva med foton. Ett minne som vi vet att du kommer att få glädje av.

Vi tar hand om allt på begravningsdagen

Vi finns alltid på plats i god tid före begravningen för att se till att kistan kommer på plats, liksom alla dekorationer, bukettställ, kransställ och ljusstakar kommer på plats samt program och extraljus med mera. Vi skriver av blommornas hälsningar och fotograferar blomsterarrangemangen.

När gästerna anländer blir de väl omhändertagna och anvisas var de ska sitta och informeras om vad som kommer att ske. Vid avskedstagande i ceremonilokalen framför vi anhörigas tack och inbjuder till minnesstunden om en sådan är planerad.

Efter begravningen ser vi till att blommorna läggs ut på graven eller i kransgården. Vid kremationsbegravning ser vi till att kistan förs till krematoriet.

Gravsättningen

Vid jordbegravning sker gravsättningen oftast direkt i anslutning till ceremonin. Om anhöriga önskar att bära kistan själva med hjälp av släkt och vänner, hjälper vi i så fall till genom att ge goda råd till bärarna och sätta fast eventuella bärarblommor på kavajslagen innan begravningen börjar. Även om man har burit kista tidigare ser vi det viktigt att alla bärarna får samma information eftersom det kan förekomma variationer mellan olika platser. Är man medlem i Svenska kyrkan erbjuder kyrkan kostnadsfria bärare vid gravsättningen efter begravningsgudstjänsten samma sak gäller de flesta frikyrkorna i vårt närområde.

Har Ni valt kremationsbegravning följer gravsättningen av urnan/askan en tid därefter. Det är Ni anhöriga som bestämmer när gravsättning skall äga rum. Som längst får man vänta ett år. Vi ser till att urnan är försedd med namn och datum genom gravyr direkt på urnan eller på en namnplåt. Urnan förvaras i bårhus fram till gravsättning. Önskar Ni att den avlidnes aska skall spridas över vatten eller i skogen hjälper vi Er gärna med att söka tillstånd hos Länsstyrelsen.

Musiken

Ett annat av de val man står inför är vilken typ av musik som ska spelas. En traditionell begravningsgudstjänst inleds och avslutas alltid med orgelmusik. Det är inte ovanligt att man förutom eller istället för orgelmusik önskar solosång, körsång eller musik på trumpet, violin, tvärflöjt eller något annat instrument. Har Ni önskemål om viss musik hjälper vi till att ordna Era musikönskemål.

Hittar du inte det du söker?

Ring oss så hjälper vi dig

020-99 99 00

 

Vill du bli kontaktad av oss