Hitta hit
  1. Blommor till begravning

Blommor och dekorationer

Att ordna och ge blommor och dekorationer till begravningen är ett sätt att visa sina känslor och att lämna vackra minnesbilder. Flera begravningsgäster kan gå ihop om en krans eller bukett. Det är vanligt att man skriver en hälsning på ett kort eller ett band. Här är exempel på blommor och dekorationer som förekommer vid begravningar.

Kistdekorationer

Kistdekorationer är en viktig del i arrangemanget kring en begravning. Den utgör ett stort blickfång och avgör vilket totalintryck man skall få av rummet där ceremonin hålls. Målet är att ceremonin ska bevaras som ett ljust minne hos de anhöriga.

Även om det finns många traditioner kring kistdekorationerna så har de numera utvecklats till att bli mycket mer personliga och fria.

Sorgarrangemang

Sorgarrangemanget är en annan viktig del i arrangemanget kring en begravning och det ska helst efterlämna ett ljust minne hos de anhöriga.

Det finns många traditioner kring sorgarrangemangen, men de har precis som kistdekorationerna blivit mycket mer personliga och fria.

Kondoleansblommor

Kondoleansblommor skickas oftast före begravningen hem till anhöriga och familj som förlorat en av sina nära eller kära. När du beställer blommor till en begravning är det viktigt att ange den avlidnes namn, kyrka eller kapell, ort samt tid. Order till begravningar bör göras senast 2 dagar före.

Blomma till begravningen

Vanligt är att man har med sig en blomma i handen på begravningen, som man lägger på kistan när man defilerar runt den för att säga ett sista adjö. Valet av blomma är helt personligt.

Hittar du inte det du söker?

Ring oss så hjälper vi dig

020-99 99 00

 

Vill du bli kontaktad av oss