Hitta hit
  1. Om begravning

Ordna en begravning

Att mista en anhörig eller nära vän är en av livets mest omvälvande händelser. Det är naturligt att man känner sig osäker och villrådig inför de praktiska frågor som uppstår när någon dör.

Ett bra råd är att kontakta begravningsbyrån i tidigt skede för att få information om det man kan behöva tänka på till en början. Allting behöver nödvändigtvis inte ordnas på en gång. Nedan har vi samlat lite information om det man kan behöva tänka på.

En god hjälp kan vara att samla närstående och prata om den avlidnes önskningar och/eller era egna önskemål och behov. Ett personligt engagemang kan vara en fin drivkraft. Vår uppgift i det här skedet är att visa på de olika valmöjligheter som finns och ge er den hjälp och de råd ni behöver och önskar.

Enligt lag så ska stoftet efter en avliden kremeras eller gravsättas snarast möjligt och senast en månad efter dödsfallet. Periodvis kan det vara långa väntetider på att få en tid i vissa förrättningslokaler vilket också kan vara en anledning att kontakta oss i ett tidigt skede. Askan efter en avliden som har kremerats skall gravsättas inom ett år från det att kremationen har skett.

I broschyren "Hur gör jag nu?" hittar ni utförligare information om begravningar.

Hittar du inte det du söker?

Ring oss så hjälper vi dig

020-99 99 00

 

Vill du bli kontaktad av oss