Vår historia

När du anlitar oss på Vätterbygden Ankarbergs Begravningstjänst kan du vara säkert på att få ett tryggt bemötande. Vi har lång erfarenhet av begravningar och en historia i flera led. Det gör oss helt unika vad gäller lokala kunskaper, erfarenheter och önskemål. Häng med på en lång och vindlande resa, som varat i mer än 100 år.

Jönköpings begravningsbyrå

Allt började 1894 då Jönköpings Begravningsbyrå AB grundades. Kunskapen gick vidare genom generationer och många familjer känner igen namnet från släktingar och vänners avsked. Bolaget finns idag kvar som en del av Vätterbygden Ankarberg Begravningstjänst.

Ankarbergs Begravningsbyrå och Lindströms Begravningsbyrå

1969 öppnade Bengt Sandberg en begravningsbyrå på Nygatan 11. Byrån togs först över av Nils-Erik Magnusson 1979 och sedan av Curt Ankarberg 1991, varpå den fick namnet Ankarbergs Begravningsbyrå. Sedan 1997 var även Lindströms Begravningsbyrå en del i företaget.

2002 fick bolaget nya ägare genom Björn och Ulla Jansson. De drev verksamheten fram till hösten 2007 då Paul Axelsson och Björn Svensson övertog ägandet.

Vätterbygdens Begravningstjänst

1989 grundades Vätterbygdens Begravningstjänst av Rolf och Ingrid Gabrielson. 1994 förvärvade de Ola Carlssons Begravningsbyrå och drev verksamheterna fram till 2007, då Paul Axelsson och Björn Svensson trädde in som nya ägare.

Vätterbygden Ankarbergs Begravningstjänst

I samband med att Paul Axelsson och Björn Svensson förvärvade Ankarbergs Begravningsbyrå och Vätterbygdens Begravningstjänst justerade man namnet på den gemensamma byrån till Vätterbygden Ankarbergs Begravningstjänst. Byrån ligger på Nygatan 11 i Jönköping.

Sedan 2015 ägs både Vätterbygden Ankarbergs Begravningstjänst och Lindströms Begravningsbyrå av Klarahill AB. Björn och Paul fortsätter utveckla verksamheten, och tillsammans med sina kollegor brinner de för att hjälpa människor med personliga begravningar och avsked.

Varmt välkommen!