Om oss på Mölndals Begravningsbyrå

När en närstående dör står du inför en kanske plötslig och påtvingad situation. Mitt i sorgen förväntas du ta itu med en hel del praktiska frågor. Mölndals Begravningsbyrå grundades 1912 och drivs sedan 1961 av familjen Ekenved som i fyra generationer arrangerat begravningar i Göteborgsområdet

Hos oss på Mölndals Begravningsbyrå vill vi vägleda dig i en svår stund.

Vi hjälper dig med allt som rör begravningar så väl den större som mindre begravningen. En begravning har inga givna mallar utan vi hjälper dig att utforma begravningen precis så som du som du önskar den.

Det personliga mötet ser vi som mycket värdefullt, både för att lära känna dig och förstå vilka behov du och övriga närstående har.  Det är vårt uppdrag att lyssna, vägleda, med kompetens, engagemang och personlig omtanke så att du känner dig trygg i en svår stund.

Vi vill att du ska få begravningen, ditt avsked, så personligt som möjligt. Oavsett om det är i kyrkan, vid havet eller hemma i trädgården. Och oavsett vilken tro du eller din närstående har. Vi hjälper er med så väl den stora som den lilla begravningen tillsammans utformar vi begravningen så att den blir som ni önskar.

Vi följer dig hela vägen, från första samtalet till själva gravsättningen. Och vi vill att du ska känna dig trygg i att vi kan stötta och avlasta dig precis så mycket eller lite som du vill. Med empati, ödmjukhet och stor respekt för varje situation så utformar vi ett minnesvärt avsked utifrån både dina och din närståendes önskemål. Vi vill erbjuda nytänkande likaväl som traditionella begravningar och vara öppna för alla era önskemål.

Vi har nära samarbete med alla våra kyrkor och kapell i vårt upptagningsområden, Mölndal, Kållered, Mölnlycke, Lindome samt StorGöteborg med kranskommuner.

I Mölndal har vi Fässbergs kyrka, Stensjökyrkan, Bifrostkyrkan, Kållereds kyrka, Apelgårdens kyrka och Lindome kyrka. Sedan finns även våra kapell där det kan hållas både kyrkliga och borgerliga begravningar. På Kikås kyrkogård hittar ni Kikås kapell, på Fässbergs kyrkogård Fässbergs kapell. I Kållered finns Livereds begravningsplats med Livereds kapell och på Lindome kyrkogård finns Cederhuset. I Mölnlycke finns vackra Råda kyrka på Råda kyrkogård och i Landvetter; Landvetter kyrka och Gröens kapell.

Det finns naturligtvis väldigt många fler kyrkor och kapell i vårt upptagningsområde och självklart är vi även där och har begravningar om ni önskar det.

Självklart gör vi också hembesök, om ni önskar. Välkommen in för att arrangera begravning, när ni behöver hjälp med familjejuridik, eller bara har någon fråga.

Välkommen in för att arrangera begravning, när ni behöver hjälp med familjejuridik, eller bara har någon fråga.

Hitta hit:

Mölndals Begravningsbyrå finner ni på Tempelgatan1 i Mölndals centrum

Spårvagn 2 och 4 till Mölndals Centrum, någon minuts promenad från vårt kontor.
Parkeringsmöjligheter finns utmed Tempelgatan.