Om oss på Lundblads Begravningsbyrå

När en närstående dör står du kanske inför en både plötslig och påtvingad situation. Mitt i sorgen förväntas du ta hand om en mängd praktiska frågor, oavsett erfarenhet eller inte. Lundblads Begravningsbyrå är ett familjeföretag med lång tradition och rötter från 1800-talet. Vi kan vägleda dig och hjälper dig med allt som rör begravningen så att du får den precis så som du önskar.

Varmt välkommen till oss på Lundblads Begravningsbyrå.

Lundblads Begravningsbyrå grundades redan 1858, och är en av de äldsta begravningsbyråerna i Göteborg. Sedan 1924 drivs byrån av familjen Ekenved och idag är kusinerna Malin och Anna Ekenved fjärde generationen begravningsrådgivare inom familjen. Lundblads har med detta mycket lång branscherfarenhet och ett stabilt gott renommé i Göteborg och Västsverige. Våra medarbetare är unika inom ett område som kräver särskild lyhördhet, kunskap och omtanke.

Personliga begravningar 

Det personliga mötet ser vi som mycket värdefullt, både för att lära känna dig och förstå vilka behov du och övriga närstående har. Det är vårt uppdrag att lyssna och vägleda dig, men också att bidra med kompetens och personlig omtanke så att du känner dig trygg.

Vi vill att du ska få begravningen, ditt avsked, så personligt som möjligt. Oavsett om det är i kyrkan, i ett kapell, vid havet eller hemma i trädgården. Och oavsett vilken tro du eller din närstående har. Berätta för oss hur du tänker kring kistan, urnan, blommorna och musiken, så hjälper vi dig.

Ibland har den avlidne själv skrivit ner sina önskemål och ibland har familjen kunskap på annat sätt. Ibland vet de efterlevande varken ut eller in. Oavsett situation kan vi ge förslag på lösningar.

Stöd i alla delar innan och efter begravningen

Att få ta avsked underlättar sorgearbetet och både begravningen och minnesstunden kan skapa nya fina minnen som kompletterar dem du redan har. Vi följer dig hela vägen, från första samtalet till själva gravsättningen. Och vi vill att du ska känna dig trygg i att vi kan stötta och avlasta dig precis så mycket eller lite som du vill. Med empati, ödmjukhet och stor respekt för varje situation utformar vi ett minnesvärt avsked. Vi vill erbjuda nytänkande likaväl som traditionella begravningar och vara öppna för alla era önskemål.

Vi hjälper dig med begravningar i hela Göteborg

På Lundblads Begravningsbyrå har vi ett väldigt stort upptagningsområde och har begravningar i hela Stor-Göteborg med kranskommuner. De kyrkor som vi är oftast har begravningar i är Hagakyrkan, Vasakyrkan, Örgryte Gamla och Nya kyrka, Askims kyrka, Älvsborgs kyrka, Johannebergskyrkan, Guldhedskyrkan, S:t Birgittas kapell, Lundby Gamla och Nya kyrka.

Vi har även erfarenhet av flera kapell där det kan hållas både kyrkliga och borgerliga begravningar. På Östra kyrkogården hittar vi Östrakapellet, på Västra kyrkogården finns S:t Markus och S:t Lukas kapell och på Hisingen finns Fridhems kyrkogård med Fridhems kapell.

Vi hjälper självklart till i alla typer av kyrkor och kapell - även dem vi inte har angett här. Med vår långa erfarenhet känner vi till de flesta.

Träffa oss hemma, digitalt eller på begravningsbyrån

Hur man träffas beror på vad som är lämpligt från gång till gång. Hör av dig till oss så bestämmer vi vad som passar bäst.

Vill du besöka oss finns vi på Viktoriagatan 24 i Vasastaden i centrala Göteborg. Gå in genom porten och direkt till vänster leder några trappsteg upp till vårt kontor, i en gammal sekelskiftsvåning.

Parkerar gör du enklast på gatan utanför. Närmaste spårvagnshållplats är Vasa Viktoriagatan.
Även Vasaplatsen med fler spårvagnslinjer och bussar är en kort promenad bort.

Juridiken vid ett dödsfall

Ett dödsfall innebär alltid en viss juridik. Våra begravningsbyråer kan rekommendera bra jurister som är duktiga på dödsfallsjuridik - något många är ovana vid. Säg till så får du hjälp även med detta.

Varmt välkommen till oss på Lundblads Begravningsbyrå!