Välj byrå 020-99 99 00

Ingen begravning är den andra lik och ofta vill man komplettera med detaljer som speglar den avlidnes liv eller personlighet. Som t ex extra mycket blommor och en fin stund med kaffe och tårta efter begravningen av mamma.

Musik

Sång och musik är en viktig del i begravningsceremonin, och senare som en budbärare av minnen. Musiken i gudstjänsten ger tid för stillhet och eftertanke.

Begravning i Svenska kyrkans ordning inleds och avslutas med orgelmusik, ofta sjungs tre psalmer. Det finns även möjlighet till val av soloinslag.

Många kyrkor och kapell har fantastisk akustik där duktiga solister förstärker det goda minnet av begravningshögtiden.

Vid borgerlig begravning är valet av sång och musik mera fritt. Musikvalet kan variera, från psalmsång till profan musik, enligt den avlidnes och/eller de anhörigas önskemål.

En välrenommerad solist kan debitera cirka 1 500 - 2 500 kronor för medverkan i begravning.

Bra att tänka på kring musik

Om det finns sång eller musik man förknippar med den avlidne är det fint att kunna spela den i begravningsgudstjänsten. Med musikens hjälp kan man anslå t ex en ljus eller med eftertänksam ton/stämning.

Vid musikvalet är det bra att föra dialog med oss på begravningsbyrån, med präst och/eller organist. 

Här kan du hitta förslag och lyssna på musik som är vanlig vid begravningar.

Jill Svensson
Solist
www.jillsvensson.se 

Dödsannons

Vi på begravningsbyrån hjälper Er att utarbeta dödsannonsen. Vid val av symbol, vers/dikt och annan utformning bistår vi med vår kompetens och erfarenhet. Ni får naturligtvis korrektur på den kompletta dödsannonsen med Er hem.

Annonsen fyller flera funktioner: att tillkännage dödsfallet, att tala om var och när begravningen äger rum och om den avlidne eller de anhöriga har önskemål om minnesgåvor till något ändamål.

Alla dödsannonser vi arbetar med finns, förutom i vald tidning, på Familjesidan. Där kan man, oavsett var man befinner sig i världen och har tillgång till Internet, läsa dödsannonsen.

Blommor

Blommor kan vara en viktig del av begravningen och är så i de flesta kulturer.

Kanske hade den avlidne en favoritblomma eller favoritfärg som kan finnas med. Kistdekoration och andra blomsterarrangemang kan symbolisera den avlidnes intressen eller yrkesverksamhet. En golfklubba, ett par dansskor, ett handverktyg eller ett musikinstrument är exempel på användbara detaljer.

Fundera gärna över om det finns önskemål i Er familj om speciella inslag i ceremonin.

Alla frågor kring blommor och övriga dekorationer går Ni igenom i lugn och ro när vi träffas på begravningsbyrån. Det finns också möjlighet att träffa en florist hos oss.

Gravstenar

En gravsten kommer att finnas kvar i flera generationer för att hedra minnet av en unik person.

Valet av gravsten kan kännas komplicerat. Vi hjälper Er genom att visa möjliga alternativ och ge goda råd vid valet.

Kom till oss för ett personligt möte. Hos oss kan Ni se ett urval av provstenar, känna på och se olika material och bearbetningar.

Ni får då kostnadsfritt våra kataloger där det finns många exempel på gravstensutförande. Vi ger Er möjlighet att utforma en personlig minnessten i lugn och ro.

Vi arbetar både med att utforma nya stenar och att komplettera befintliga stenar med ny text.

Nilssons stenhuggeri & Gravvårdsfabrik AB
Industrivägen 17
294 39 SÖLVESBORG
Telefon: 0456-155 55
Hemsida