Om oss på Hallsénius Begravningsbyrå i Stockholm

Hallsénius är ett familjeföretag som startade i Uppsala  redan 1884. Efter alla år har vi lång erfarenhet i alla delar kring begravningen och vet också hur man löser det mesta så att avskedet blir precis så som den avlidne och de anhöriga vill ha det. 
På Hallsénius Begravningsbyrå följer vi dig hela vägen, från första mötet till själva gravsättningen. Du hittar oss på Odengatan 102, nära S:t Eriksplan men Hallsénius finns också i Täby, Vallentuna, Åkersberga och på Lidingö och kan hjälpa dig i hela Stor-Stockholm.

Vi vet hur det är. När en närstående dör står du inför en plötslig och påtvingad situation. Och mitt i den här sorgen ska du lösa en hel del praktiska frågor. Det är här vi kan hjälpa dig.

Hos oss på Hallsénius Begravningsbyrå brukar vi alltid säga: en sak i taget. Vår uppgift är att vägleda dig i en svår stund och vi vill att du ska känna dig trygg i att vi kan stötta och avlasta dig precis så mycket eller lite som du vill.

Familjeföretaget som arbetat med begravningar i flera generationer

Hallsénius Begravningsbyrå är ett familjeföretag med lång tradition och erfarenhet. Som begravningsrådgivare krävs självklart kunskap men också en förmåga att förmedla trygghet och att man har bra kontroll på detaljer runt omkring. Idag har vi arbetat med begravningar i närmare 140 år. Det betyder att vi vet det mesta om kyrkor, kapell och andra platser som passar bra vid en ceremoni eller minnesstund.  

Vi planerar personliga begravningar som speglar den avlidnes liv

Eftersom vår begravningsbyrå  ligger mitt i centrala Stockholm har vi kunder från hela Stockholmsområdet, och ibland längre bort än så. Vi som jobbar här heter Eva och Kristina. Eva är fjärde generationen Hallsénius och tillsammans med Kristina står hon för stor erfarenhet och kunskap.

Vi tror på personliga möten och vill också att du ska få begravningen, ditt avsked, så personligt som möjligt. Oavsett om det är i kyrkan, vid havet eller hemma i trädgården. Och oavsett vilken tro du eller din närstående har. Utöver en personligt valda blommor, kista och urna kan det vara att den avlidne önskat bli begravd i speciella kläder, att man vill ha personliga ägodelar eller minnen på kistan eller att ceremonin och/eller minnesstunden ska vara på ett speciellt ställe som betytt mycket genom åren. Här har vi erfarenhet och kan föreslå lösningar.

Även för den som önskar en borgerlig begravning kan vi hjälpa till och har också egna borgerliga officianter. Tillsammans utformar vi ett minnesvärt avsked.

Digitala begravningar

Med pandemin mötte vi nya förutsättningar och en ny typ av ceremoni har kompletterat den traditionella - att även sända begravningen digitalt för dem som inte kan närvara. Det här är en lösning som kan vara fin även i andra situationer, t ex för den som p g a geografiska avstånd inte kan vara med. Olika kyrkor, kapell och platser har olika förutsättningar när det kommer till det digitala. Fråga oss gärna om du har en specifik önskan. Vi vet vilka platser i Stockholm som lämpar sig bäst.

Vi kan hjälpa dig i alla delar av Stockholm

Utöver Hallsénius begravningsbyråer här på Odengatan, i Täby, Vallentuna, Åkersberga och på Lidingö samarbetar vi med  kollegor på begravningsbyråer i Haninge, Tyresö och Nacka. Det gör att du alltid kan få nära hjälp.

Varmt välkommen!